VollenVollkraft

Jossan har börjat spela World of Worldcraft [vollenvollkraft]!!!

 Hon har blivit helt såld på detta spel. Så fort vi kommer hem på kvällen så vill hon börja spela. Tack vare den fantastiska sambon som har stått för kvällsmaten den här veckan, så har jag och Jossan haft möjlighet att smyga upp på loftet där vi har vår lilla spelhörna.

Jossan styr sin gubbe ( eller säger man gumma?), chattar med kusinerna, skjuter eldbollar, syr skjortor, dödar kor, fightas med förvuxna råttor i grottor. Jag sitter mest bredvid, översätter vad hennes quests (uppdrag) handlar om, hjälper till att sikta på fienden när hon är ute och fightas.

Hennes gumma är en Warlock som heter Moanight efter bästa kompisen Moa. Moanight har en liten Imp (en liten medhjälpare) som kastar eldbollar på fiender som attackar henne.

“Jag måste levla idag” – säger Jossan och låter som om det är det naturligaste i världen. “Levla” gör man när man har samlat på sig en viss mängd av erfarenhetspoäng. Just nu har Moanight nått level 8.

Kusinerna Kakrida (Victor) och Blazius (Calle) spelar i en annan liga. De är på level 35 – 40. Jossan brukar be dem och råd och hjälp och de hjälper snällt till.

Det är faktiskt riktig bra för Jossan som hela tiden får lära sig att läsa vad kusinerna skriver och samtidigt som hon får öva på att skriva på ett roligt och naturligt sätt. Och så får jag och Jossan “bonda” och mysa tillsammans. Det är jättemysigt!!

Vi skall lägga in en bild på hennes Moanight i helgen!

No Responses to “VollenVollkraft”

  1. Jennica Says:

    “Fantastiska Sambon” – man tackar!!! :)

Leave a Reply