Archive for February, 2010

Guess Who?

Posted in Uncategorized on February 26th, 2010 by Jens

Jens

Igår så insåg vi på jobbet, att jag och en kollega hade gått i samma skola på gymnasiet och högstadiet. Dock inte samtidigt då min kollega är något yngre än mig.

Han skyndade sig hem för att checka sin brorsas gamla fotokatalog, hittade så klart mig, scannade in bilden, skrev ut den. I morse hade han satt upp den vid min arbetsplats med frågan – Guess Who?

Trots att den satt vid min plats så var det inte så många som lyckades lista ut vem det var. Någon trodde att det var en tjej… gahh?!? En annan såg att det var jag så fort man höll en tumme över håret.. va?!? Varför det?

Nåja, jag var allas åtlöje idag… det bjuder jag på.

Vad gillar ni bilden? Tycker ni jag är mig lik?

Särskrivning taget till nya nivåer

Posted in Uncategorized on February 15th, 2010 by Jens

image

Denna vackra skylt med sällsynt extrema särskrivningar hittar man på Long Beach på Koh Kanta…

nu vet vi…….

Posted in Uncategorized on February 13th, 2010 by Josefine

vad fisburk är egentligen. det är när man har en burk up och ner och stoppar ner den i vattnet och vänder lite så ser det ut som en fis i vattnet.för då släpper man ut lite luft som man tar med sig ner och då kommer en fis=fisburk.det kom jag och pappa på i för går.

har ni fler frågor så skriv det på komentarer

/jossan och jens

thai boxning och pizza!

Posted in Uncategorized on February 13th, 2010 by Josefine

2010-02-12 22.10.44

thai boxning ja det har jag och pappa gått på igår.men först blev det pizza. jag tog en vesuvio och pappa caprishosa.
sen tog vi bil till thai boxningen.jag har lärt hur man säger thai boxning på thai muay thai. sen började det först ut var två killar ca 10 år som boxade. sen lite äldre killar som boxades.
det var häftigt. dem boxas med både händer och fötter.
det var roligt. mamma och hanis var hemma.

i för går var mamma sjuk men hon mår bra nu.
nu är det bara en hel dag kvar innan vi ska hem.
nu vill alla i familjen hem.

skanar er där hemma

Posted in Uncategorized on February 12th, 2010 by Josefine

vi kommer hem nu om tre dagar.
mamma och pappa vill inte hem. dem vill stanna här.men det vill inte jag.
jag vill hem och träffa alla speccielt Moa!
jag et inte om johanna har någon hem längtan men kanske lite.

På skolan har vi något som heter talang 2010.
så får alla klasser komma med varsit bidrag dit.
vi röstar i vår klass.
föra året fick vi vara med. det fick vi detta året också vara med.
tack så mycket moa och linnea för att vi kom med det året också.

vi har väldigt mysigt här. saknar er!
undrar hur ni har det hemma.
snön känns ovärklig här.

SES SEN!

Jensigliano Mario Gotti

Posted in Uncategorized on February 10th, 2010 by Jens

Efter att ha läst boken – Gomorra av Roberto Saviano – har jag nu blivit väldigt inspierarad av den Italienska comorran. Comorran är en riktig tuff gangsterorganisation som inte skall förknippas med maffian (Cosa Nostra). Maffian är det man läser om i tidningar och hör om på TV. Comorran däremot hör man inte så mycket om. De är större, tuffare, omsätter mer pengar och har funnits längre än det som man till vardags kallar maffian.

Inspirerade av denna tuffa värld bestämde jag mig för att själv försöka bli lika tuff som dem.

Jag rakade av mig håret, lät skägget växa till 3 dagars stubb (det tog 2 veckor) och sedan antog jag ett bistert uttryck som jag hoppas skall sätta sig liksom, så att jag slipper gå och koncentrera mig hela tiden.

Så, vad tycker ni nu om Jensigliano Mario Gotti

Jensigliano Gotti

Mobilen

Posted in Uncategorized on February 10th, 2010 by Jens

Mobilen är tillbaka. Jag och Johanna åkte till hamnen i Saladan. Där fick jag ett vältejpat paket med svarta streck över själva kuvertlimningen för att garantera att den inte blivit öppnad på vägen. I detta paket låg ytterliggare ett paket som var vältejpat och inplastat. Och i detta plastpaket låg min lilla ögonsten. Orörd och med alla pengarna kvar… flera tusen baht.

Det är så typiskt Thailand, snälla och ärliga är de allihopa. Nästan alla i varje fall.

Jag gjorde en Mattis…

Posted in Uncategorized on February 9th, 2010 by Jens

När vi sitter på båten hem från Koh Hai upptäcker jag att min kärlek – min Nexus One mobil – inte är med mig längre. Den stannade kvar på toaletten i receptionen på Fantasy Island på Koh Hai. Gahhhh! Full fart  upp till kaptenen på båten och där jag fick be honom ringa hotellet.

När hotellet svarade så fick jag telefonen i örat. Där hängde jag halvvägs in i kaptenshytten med benen dinglandes utanför och rumpan på relingen och överkroppen inne i hytten (för att överhuvudtaget kunna höra något).

Samtalen – om man nu kan kalla det ett samtal – bestod av korta stavelser i stil med “forgot”, “by the reception”, “toilet”, “not on my room”,”mobile”, “by the internet”, “by the place where you can find beach towels”, “no , not on my room”, “sorry”, “what”, “toilet”, “mobilephone”, “please check now”.

Jag får skrika ut dessa ord för att tjejen i receptionen skulle höra. Hela besättningen trängdes inne i kaptenshytten där de rökte på och käkade melon, samtidigt som jag hängde in genom hyttfönstret med mitt huvud ungefär mitt i centrum av hytten – det var en liten hytt.

De måste ha undrat vad jag gjorde mitt i deras melon-lunch, skrikandes och gormandes.

När receptionisten kom tillbaka så hackades samtalet sönder till små fragment. “Did – sprak – you – sprak – find – sprak – it” gav “sprak – sprak – sprak” till svar. Ovanstående dialog upprepades 5 – 10 gånger och sen bröts förbindelsen helt. Hade hon hittat den? Hade hon gått till vårt rum och letat? Var det ens rätt hotellreception som jag pratat med?

Kaptenen lovade komma ner till mig i båtens passagerardel så fort han fick täckning igen. Det skulle ta en 5 – 10 minuter.

Det var långa minuter kan jag säga. Efter säkert 20 minuter kom kaptenens hjälpreda ner och gjorde tummen upp… telefonen var hittad (JIHAAA!!) och de skulle skicka den med färjan i morgon (dvs idag). Han gav mig den exakta tidsangivelsen – AFTERNOON. Ok, så jag får väl tillbringa eftermiddagen vid Saladan Pier idag för att se om min telefon kommer med någon färja. Jag har ingen aning om hur personen ser ut som kommer med telefonen. Alla färjor från alla öar ser likadana ut och så kommer det in rätt många färjor under tidspannet – AFTERNOON.

Ja , det blir spännande detta. Fortsättning följer!

Senaste status

Posted in Uncategorized on February 3rd, 2010 by Jens

johannaavslappnad

fötter

Alla är friska och krya. Vi längtar inte hem. Faktum är att det börjar kännas som om det börjar närma sig slutet på semestern nu. Johanna,  Jennica och jag vill inte hem. Jossan saknas sin bästa kompis Moa, och kan nog tänka sig att åka hem snart. Fast hon tycker det är härligt ändå med sol och värme.

Jossan är superduktig i skolan. I morgon är det hennes sista dag i skolan, det tycker hon är skönt.

På fredag åker vi till Koh Hai (Koh Ngai) där vi stannar tills på måndag. Skall bli mysigt. Det är en fantastiskt skön ö. Se bilden ovan som är från vår snorklingstur då vi åt lunch på Koh Hai. Det är mina och Jossans fötter ni ser på bilden i fall ni undrar.

För övrigt så har Jossan blivit en fullödig snorklare. Hon har blivit som en fisk i vattnet. Dyker och simmar efter fiskar i full fart. Letar efter snäckor på botten. En kvinna som var med på båten, när vi var och snorklade, kom förbi och sa “You have a wonderful daugther.” Tror ni att denne föräldern var mäkta stolt då?!? Hon hade tidigare sagt till Jossan att hon var duktig i vattnet.

Förövrigt så älskar Johanna vitlöksbröd, så hon stinker vitlök mest hela tiden. Men det är rätt gulligt på en tio-månaders tjej. Se bilden ovan, hon har ganska avslappnad stil när hon käkar vitlöksbröd.