Archive for January, 2010

elefant ridning

Posted in Uncategorized on January 30th, 2010 by Josefine

I dag har vi ridit elefant!
Jag saga och josephine!
Det var jätte kul vi fick mat elefanten!
Med annanas!
Vi gick i djungelen. Och när vi kom ner till lite vatten så sköljde den av sig.
Vi fick vatten på oss! Men det var bara skönt det var så varmt.
det var en mysig tur på elefanten Zoney!

PS:saknar er!

Johanna trivs som fisken…

Posted in Uncategorized on January 29th, 2010 by Jens

image

… i vattnet. Hon har verkligen hittat ro i sin kropp här nere och ä duktig med allt. Sömnen är bra, hon äter bra – bananer, ananas, vitlöksbröd,ris, melon. .. ja egentligen allt vi stoppar i henne. Hon klarar värmen jättebra och charmar alla. Ler och är ho.

Bild på Koh Ha

Posted in Uncategorized on January 27th, 2010 by Jens

image

Koh Ha betyder 5 öar. Ovan ser ni en bild på hur dykplatsen såg ut från ytan.

Afterdive – öl, clubsandwich,bok

Posted in Uncategorized on January 27th, 2010 by Jens

image

Sitter och tar en öl på hotellet efter dyket. Väntar på min clubsandwich och läser Richards Branson – den globala entreprenören i kvällssolen. Det var 34 grader i skuggan idag. 29 grader varmt på 24 meters djup tillochmed. Såg muräna, sköldpadda, stimm med bläckfisk (det har jag aldrig sett förr), tyckte mig se haj på avstånd, barracuda och lite annat spännande. Ett ok dyk men inte mer.

Johanna är allas favorit

Posted in Uncategorized on January 26th, 2010 by Jens

image

Som ni ser på bilden så är Johanna allas favorit.

Födelsedag och annat

Posted in Uncategorized on January 26th, 2010 by Jens

Så var man 37. Känns som ett ganska oviktigt födelsedagsår… kommer ihåg att jag tyckte att 30 var ett födelseår som man kunde förlika sig med. Ända upp till 34 har det känts som om året stämt överens med hur ens livssituation är. Men 37… nej, jag är fortfarande någonstans mellan 30 – 34. Vid 37 skulle man ju ha hunnit åstadkomma så mycket mer än vad man gjort. Vid 30 kände man att man låg enligt skiss… nåja, dags att sprinta på de närmsta 3 åren så att man hinner i kapp sin plan :)

I övrigt så har vi ett stor genombrott att annonsera. Johanna har för första gången sovit en hel natt utan att vakna! Vi tackar Johanna för detta och önskar henne lycka till i fortsättningen.

Som tack för detta så fick Josefine igår diagnosen ytterörsinflammation. Släkten Lundberg vet vad detta innebär. Detta är nog det grymmaste inflammation som man kan utsättas för. Så tyvärr har varken Jennica eller Jossan fått sova i natt. Jossan har haft väldigt ont och somnade inte förrän klockan 05:00 i morse. Så precis när hon kunde börja gå på sin stukade fot så fick vi åka till doktorn och få penicillin och örondroppar. Dessa ger förmodligen effekt idag hoppas vi, så förhoppningsvis så kan hon sova ikväll och i natt. Ingen skola idag alltså, istället blir det att dricka penicillin och lila alvedon-liknande thailändsk smörja.

Pågrund av ovanstående öron-cirkus så fick vi ställa in den tänkta födelsedagsmiddagen på The Frog. The Frog är en finare restaurang i Saladan som ägs av den svenske grundaren av Lanta Divers. Nåja, det får bli en annan dag. Det är ju ett gäng dagar kvar.

Dr Lanefeld – I presume?

Posted in Uncategorized on January 22nd, 2010 by Jens

2010-01-21 15.03.38

Johanna gillar att bada i sin nya rymddräkt. Hon njuter för fulla muggar av att sitta på kanten och dingla med fötterna i  vattnet, eller att sitta på första trappsteget ner i poolen och plaska med händerna så att hon får fullt med vatten i ögon och mun. Att åka runt som en båt efter pappan är inte så dumt det heller.

Jag och Jennica tycker hon ser ut som en blandning av Susanne Lanefeld, (från en gymping-instruktörs-film från 80 – talet) och en äventyrare a la Dr Livingstone.

Vad tycker ni?

Thailand!

Posted in Uncategorized on January 22nd, 2010 by Josefine

2010-01-22 10.27.28

Nu är vi frame. Det är jätte varmt vi solar och badar jätte mycket! första skol dagen var rolig och spännande. Det går bra i skolan. Vi får göra vårt skol arbete.Jag har träffat en kompis hon heter Amanda hon är jätte snäll! jag har börjat och nästan gjort hälften.i går (21/1) hade jag kompis här vi bada och hade kul men jag stuka min fot efter det där roliga. så nu sitter jag här med min binda runt min fot. Jag stuka min fot genom att ha sprungit på pool kanten och stuka den utåt.jag har lärt mig två ord, sawadi ka = hej och kop khun ka = tack. på thai säger killarna nästan alla ord med p på slutet men inte flickorna!

Lanta Nakara och Jossan

Posted in Uncategorized on January 21st, 2010 by Jens

Här är en bild på Jossan på hennes första dag i skolan. Hon tyckte det var kul i skolan och klasskamraterna var snälla. I morgon har de idrottsdag på stranden. Inte dumt.

Bifogade även en bild på Lanta Nakara. Visst är det fint?

På Arlanda

Posted in Uncategorized on January 17th, 2010 by Jens

image

image

Gött… allt är incheckat, shoppingen klar, dags för lite grekisk sallad och en öl… sen går vi till gate:en. Inte lång tid kvar nu.

Ni ser även Hannis som lyckades komma till ro i varje fall 30 min på vägen upp med tåget.