Archive for May, 2009

Änglatrumpet Competition 2009 – Namngivning

Posted in Änglatrumpet Competition 2009 on May 26th, 2009 by Jens

Härmed döper vi dig till….

Som ni redan vet så har Oscar döpt Stall Väggarps bidrag till Erik. Detta startade en ny trend och nu har alla bidrag blivit döpta:

Stall Väggarp: Erik

Stall Staffanstorp: Nike

Stall Ålstorp: Pelle Jux II

När det gäller Nike är vi osäker på om det skall uttalas som sportskomärket eller om det är Nicke som det skall vara ? Vi får återkomma i ämnet!

Änglatrumpet Competition 2009 – Etapp 3

Posted in Änglatrumpet Competition 2009 on May 23rd, 2009 by Jens

Så var det dags för en rapport från Änglatrumpet Competition 2009. Man känner nu att intensiteten ökar. Spänningen är tätare än någonsin. Deltagarna börjar bli nervösa. Etapp 3 är nog den jämnaste hittills av alla. Efterföljande etapper kommer att sätta en riktning som kommer att bli svår att matcha, men just nu är det ovisst. Nytt för denna etapp är måttangivelser i cm från jord till topp på planta. Kreativiteten i dessa måttangivelser är så klart väldigt stor:

Stall Väggarp:
“Den är 57 cm hög om man räknar från jorden till toppen, obs, vi har då inte räknat in de blad som sticker upp högre än stammens topp. Om vi gör det så hamnar vi på 310 cm”

Stall Staffanstorp:
“Plantan är 75 cm hög”

Stall Ålstorp:
“En av våra plantor var cirka 80 cm, på kvällen, när bladen reser sig rakt upp.”

Dock så tror jag att Stall Väggarps höjd-definition är den mest rätta att använda för jämförbara mått.

Andra nyheter för denna omgången är att Stall Ålstorp tagit till sig av kritiken att man deltager med två bidrag. Så från och med Etapp 3 kommer Stall Ålstorp att tävla med sin 55 cm’s planta. Det var ett väldigt svårt val, den andra plantan som alltså inte deltager mer, är hela 64 cm hög. Dock så har den endast två huvudstammar. Då det rycktas att kriterierna för vinst är “mest blommor” så satsade Stall Ålstorp på det lägsta bidraget, och andra sidan har detta exemplar 3 huvudstammar och ett par andra på gång underifrån.

Etapp 3 kommer att gå till historien som den mest omvälvande etappen av alla. Inte bara höjd-angivelser och utrensning av dublett-bidrag, utan även namngivning har tillkommit under etappen.

Stall Väggarp går i bräschen för denna nya detalj och döper sin planta till Erik. Motiveringen lyder som följer: “Änglatrumpet är ett för tjejigt namn. Plantan skall heta Erik!” – Namngivning utförd av minsta kusinen Oscar.

Jag tror att Stall Staffanstorp och Stall Ålstorp återkommer i ämnet. Det kräver en del förberedelser för att kontra det kraftfulla och stilrena namnet – Erik!

Så nu återstår endast att visa etapp 3 exemplaren:

Stall Väggarp (Erik):

Stall Staffanstorp (6 dagar gammal bild):

Stall Ålstorp:

The Pallkrage Continues…

Posted in Uncategorized on May 18th, 2009 by Jens

Det har nu planterats och såtts rädisor, morötter, pumpor, ärtor, jordgubbar, oregano, salvia, gräslök, sparris, tomater, paprika, sallad och en del grejer till. Hur kul som helst. Jossan har fått en egen låda som hon själv fixat i jord i. Hon och Jennica har idag för-sått pumpor och tomat i krukor.

Här är lite bilder från planteringstillfället…

 

Dubbelmoral

Posted in Uncategorized on May 17th, 2009 by Jens

Är det någon som kommer ihåg det gamla klassiska Mac-spelet Dubbelmoral. Enligt Wikipedia släpptes den till Lundakarnevalen 1990. Spelet gick ut på att dricka öl på Chrougen och käka köttbullar och gå och pinka. Grymt roligt… jag och Grise-far spelade som besatta på Grise-fars gamle Mac.

Hittade en skärmdump från spelet. Vill så gärna spela det igen… gärna på en OSX – Mac…

 

Lägger även till en skärmdump på farsan gamla Mac bara av nostalgi:

 

Bilar genom historien

Posted in Uncategorized on May 16th, 2009 by Jens

Trodde jag hade dokumenterat alla bilar jag haft med kamera. Det visade sig att jag saknade en hel del. Tyckte varje fall att det var dags för en lista över mina bilar. Och så lite bilder på mina favoriter.

1. Nissan Sunny (Röd)
2. Opel Tigra (Gul)
3. Volvo V40 (Silvrig)
4. Audi A3 (Silvrig)
5. Audi TT Coupe (Svart)
6. Volvo S60 (Svart)
7. Audi TT Roadster (Silvrig)
8. Audi TT Roadster (Svart)
9. Mazda 626 (Silvrig)
10. Audi A6 (Mörkgrå)
11. Audi A4 Cab (Silvrig)
12. Porsche Cayman (Silvrig)
13. Volkswagen Lupo (Mörkgrå)  :)

 

Änglatrumpet 2009

Posted in Änglatrumpet Competition 2009 on May 16th, 2009 by Jens

Jaha… så tycker jag det är dags att presentera nya bilder på Trumpeterna!!

Kan stallen vara vänliga och skicka in nya bilder!!

Stall Ålstorp är denna gång helt säkra på att ha ryckt ifrån de övriga fältet.

 

Pallkrage-projekt

Posted in Uncategorized on May 16th, 2009 by Jens

Hela förra helgen och hela denna helgen går i pallkragens tecken. Jennica vill ha lite trädgårdsland, fast i kontrollerad form. Jag vill ha lätt att klippa gräset. Resultatet ser ni nedan. Får passa på att tacka Börgen för fin gräva-insats!!

Söndagen kommer att ägnas åt att få fram planteringsjord. Jennica har räknat matte och kommit fram till att vi behöver 27 säckar jord – ca 1300 liter, får se om det stämmer i slutänden :) . Vi kommer även att ragga fram örter som vi kan plantera. Salladsfrö, morötter, rädisor, lök …. tja allt man kan tänkas vilja odla.

På bilden ser pallkragarna ut att stå hur som helst… och de gör de. De skall fixas till och trixas med innan de får sin slutgilitiga plats.

Som slutkläm skall singelytan kantas av gatsten. Och sedan kan man sätta krukor med blommor och så för att lätta upp.