Archive for April, 2009

Änglatrumpet 2009 – Etapp 2

Posted in Änglatrumpet Competition 2009 on April 26th, 2009 by Jens

Tiden går, blommor växer! Dags för Etapp 2.

Vi saknar fortfarande bilder på bidraget från Stall Väggarp. Detta trots att att de pratat stort, och lovat att vi snart skulle få se deras bidrag. Undra om de håller på med otillåten doping. Enligt reglementet kan man bli diskvalificerad pga. om man missar etappkontrollerna? Troligt är att det kommer att hållas ett extra insatt möte i tävlingsledningen där man diskuterar om Stall Väggarp borde få reprisalier?

Här nedan presenteras Stall Ålstorp sitt bidrag till etapp 2. Sedan förra etappen har man ökat tempot kraftfullt och känner ett väldigt stort självförtroende inför etapp 2. Utan att ha sett bidraget från ledande Stall Staffanstorp så tror man sig ändå att vara ikapp, om inte tillochmed förbi.

Stall Staffanstorps bidrag:

Observera noga tändsticksasken vid krukans fot, som är tänkt som storleksreferens. Tävlingsledningen välkomnar sådana initiativ. Man kan ju lätt missta Stall Staffanstorp’s bidrag som större än Stall Ålstorp’s, eftersom Stall Staffanstorp har valt att placera sitt bidrag i en väldigt liten kruka för att ge illusionen av en  mycket större växt än vad som verkligen är fallet.

Stall Väggarp

Så äntligen kom nu Väggarps stallet med sitt bidrag. Det är tydligt att de inte sysslat med någon otilllåten doping. Stammarna ser stora och kraftiga ut, dock är bladverket lite klent. De verkar ha valt en helt annan taktik än Stall Staffanstorp som försöker rycka direkt. Förmodligen bidar de bara sin tid. Sparar på krutet. De kraftiga stammarna borgar för en snabb upphämtning när man väl kommer till utomhus-etapperna som närmar sig med storsteg.

Änglatrumpet 2009 – Etapp 1

Posted in Uncategorized, Änglatrumpet Competition 2009 on April 11th, 2009 by Jens

Så var det dags för den första visningen av årets deltagare. Dock så saknar vi bilder från deltagarna i Väggarp. Det kan vara så att de redan kastat in handuken. Enligt hemliga källor har de varit ute och spionerat på motståndarna och det kanske har skrämt upp dem. Vad vet jag?

Nedan följer Staffanstorps-deltagarnas och Ålstorp-deltagarnas bidrag till årets tävling. Som ni märker så har Staffanstorp redan satt tempot och ligger långt framför och försöker sig på ett solo-ryck. Dock vet vi alla att det är svårt att dra hela Tour-de-France utan hjälpryttare, och likadant är det i Änglatrumpet 2009. Vi får se om Staffanstorparnas satsning håller även igenom bergsetapperna. Vi har ju tidigare år sett Änglatrumpeter som i början på augusti är fulla med gula fläckar och hängiga blad.

Staffanstorps bidrag:

Ålstorps bidrag: