Archive for March, 2009

Jim Carrey eller Python-utvecklare

Posted in Uncategorized on March 30th, 2009 by Jens

Läste en artikel om en Python-utvecklare på www.idg.se. Han såg för rolig ut. Liknade Jim Carrey.  Han borde sluta med Python och ställa upp i någon Look-alike tävling istället…

 

Hemma igen…

Posted in Jompe, Uncategorized on March 25th, 2009 by Jens

Så var man hemma från patienthotellet. Jennica stannar kvar tills i morgon klockan 14. Då tar man ett sista prov som skall tas när bebisen är 48 timmar gammal. Sedan är det OK att åka hem. Just nu har Jossan somnat i vår säng. Jennica och Johanna är kvar på patienthotellet. Efter att ha sovit och ätit hela dagen är teorin nu att Johanna kommer att vara vaken hela natten. Jennica är förberedd på att det förmodligen inte blir någon sömn alls i natt. Jag skall ner och lägga mig och sova nu.

Jag och Jossan skall upp i ottan. Behöver lämna Josefine på fritids redan klockan 07:30 då jag måste vara på jobbet klockan 08:00. Har ett heldagsmöte i morgon. Lite av en kick-off för det nya, stora projekt som jag är på gång att starta upp. Typ – “Välkommen till verkligheten”.

Längtar jättemycket efter att Jennica och Johanna skall komma hem. Det är tomt utan dem.

 

Johanna – nr 836

Posted in Jompe on March 24th, 2009 by Jens

11:07  - På plats på BB i Lund. Undersköterska Eva Käll tog emot oss och  visade oss till vårt rum. Vi fick svit nr 3. Nya fina rum. Såg inte ut som sist. Men en skön röd skinfåtölj fanns till mig.

11:15 – Kraftiga värkar.

11:40 – Barnmorska Anna Forsblad kom in och hälsade på .

11:45 – Jennica var öppen 4 cm vilket kändes bra. Inget falsklarm här inte.

11:50 – Jennica börjar med lustgas. Hon blir lite yr i mössan när hon väl får grep om hur man skall andas. Lyckos henne. J

11:55 – Eva kom in med saft till oss.

12:30 – Sitter på knä med saco-säck – värkarna kraftiga

13:15 – Nils Dahlgren lade en epidural

13:30 – Öppen 9-10 cm.

13:40 – Sätter en elektrod vilket gör att vattnet går, hjärtljuden går ner, massor med folk i rummet.

13:45 – Verkarna lugnar sig, Jompe får vila sig lite. Hjärtljuden kommer tillbaka.

13:50 – Verkarna kommer igång igen. Två kraftiga verkar och Jennica trycker på ordentligt.

13:54 – Johanna kommer ut precis när man bestämmer sig för att använda sugklocka. Men det behövs inte. Hon klarar det så bra själv. Hon fick snabbt ett armband med nr 836 på. Jennica fick ett likadant.

15:15 – Johanna fattar vinken direkt. Suger och har sig. Verkar vara ganska nöjd med livet redan.

Fis på tvären

Posted in Uncategorized on March 24th, 2009 by Jens

Sitter i köket. 08:00.

Något är på gång. I natt så började det göra ont. Nu på morgonen precis när det började ljusna så andas Jennica lite så där som genom ett sugrör. Vi klockar det till att det är 4 minuter mellan att “gör ont “och “inte ont”. Jag frågar henne om hon skall ringa till sjukhuset. Jennica svarar “Men då måste man ju åka in”. Hon är lika härligt naiv som förra gången. Jag trodde att det var det vi ville… åka in alltså.

Jennica har en tid hos barnmorskan klockan 09:30 så frågan är om vi skall träffa henne och sen bestämma oss för vad vi skall göra? Jag tror jag får gå upp och göra en klockning till.

Änglatrumpet Competition 2009

Posted in Änglatrumpet Competition 2009 on March 19th, 2009 by Jens

Härmed förklarar jag Änglatrumpet Competition 2009 startad!

Trumpeterna är framplockade från vinterförvaringen i garaget. Skrumpna delar bortklippta. Vattnade med fin näring. Egentligen skulle man byta jorden och klippa rötterna, men vi planterade om dem så sent förra året så jag tror inte det behövs.

Så… nu morsan och syrran.. är ni redo för ÄNGLATRUMPET COMPETITION 2009?

Efter ett kraftigt nederlag förra året där jag nog får utse Syster Sofie till vinnare så är det nu dags för revansch. Jag ser redan att stumparna har massor med fina små skott. Så vi är rustade! Förbered er på förlust!!

Bild på skönheterna (eller skönhet är kanske lite att ta i):

Följa förlossningen…

Posted in Jompe on March 12th, 2009 by Jens

Nu kan jag alltså skicka små blogginlägg till bloggen via min mobiltelefon. Dessa kommer att synas upp till höger i bloggen under rubriken “Just nu”. Anledningen till att jag lägger upp denna funktion är att jag vill ge vänner och familj möjlighet att följa den snart stundande förlossningen via min blogg. Tänkte att det kan vara spännande för er som inte kan vara med när det händer. Jag tror även Jossan kommer att uppskatta att kunna följa hennes lilla syster eller lille brors nerkomst.

Så när ni är nyfikna på hur det går med graviditet och förlossning, gå då in här och kolla.