Archive for September, 2008

Busade…

Posted in Hembio-projektet on September 29th, 2008 by Jens

I lördags målade jag färdigt detaljerna kring fönsterna. Jag drog ju bort halva färgen när jag tog bort maskeringstejpet. Jag hade ju inte använt, för ändamålet, rätt tejp, visade det sig.  Så där fick jag fylla i med mera färg.

Jag målade även klart ramen kring bioduken. Det blev riktigt bra. Jag trodde inte att det var en sådan “prick över i:et” men det var det. Nu känns det verkligen som ett biorum. Duken riktigt “lyser”. Bilder kommer ikväll på minhembio.com.

I söndags satte jag upp mörkläggningsgardinerna. Det var lite pilligt. Var ju tvungen att få dem så breda som möjligt så att de sträcker sig så långt som möjligt ut över fönsterkarmen. Detta för att möjligöra att sätta kardborr-band i fönsterkarmen och på gardinen för att i sin tur möjliggöra komplett mörker!! Inga glipor här inte.  Har ju fortfarande inte satt upp kardborr-bandet. Det återstår att göra.

När allt detta var gjort i söndags så kunde jag inte längre hålla mig. Jag lovade mig ju själv att jag inte skulle koppla in något förrän allt var klart… jag har tillochmed bett sambon att hjälpa mig att stå emot. Men igår, efter att surround-högtalarna var på plats och efter att högtalarkablarna fått sina kontaktdon monterade, då gick det inte längre. Jag var ju tvungen att koppla in och testa.

Hur kul som helst var det! Upp med subwoofern, koppla in den. I med högtalarsladdar och strömsladdar i förstärkaren. Jossan hjälpte mig. Upp med PS3:an ur lådan. In med strömsladd och hdmi-sladd. Packade upp “Elton John – 60th anniversary – Live from Madison Square Garden”-bluray:en. I med skivan och körde igång. Lite nervöst var det allt! Hade HDMI-kabeln till projektorn klarat av bygget? Fungerade den? Kommer ljudet att vara så bra som jag förväntat mig? Kommer bilden att vara bra trots att jag inte har en Full-HD projektor?

Efter lite omkoppling av surround-högtalar-kablarna så fick jag ljud i alla högtalare. Och det var grymt ljud! Utan att jag ställt in var högtalare för sig så var det grymt ljud. Man fick allt lite gåsuhd!! Och bilden…!!! Den var mycket bra! Över förväntan. Trodde inte det skulle bli så bra med endast en HD-ready projektor. Bilden kan bli ännu krispigare med en Full-HD men det räcker långa vägar!! Jag är mycket nöjd. Basen märktes för lite, men den skall inte heller vara så framträdande när man kör musik. Den är heller inte inställd överhuvudtaget ännu. Får testa den mer när jag börjar köra film. Men film har jag lovat mig själv att vänta med tills allt är klart, ink. gardiner och lister och helst även klädda dörrar. Får se om jag klarar det.

Dock så har jag beslutat mig att ljuset inte är bra. Ljusslingorna åker ut… gahh!! De blir inte rätt ljus. De ger helt fel stämning, men ser inte de fina bruna färgerna, allt blir grått och ger en känsla av betong. Nu skall jag ta hem spots istället och se om de blir bättre. Skall se om man kan ploppa ner två spots i varje “ljusfack” i nedankant som kan fungera som up-lighters. All elektricitet är ju förberedd så det bör inte vara så konstigt att få detta på plats. Det är mer om det finns utrymme för spotsen som begränsar.

Soffor och heltäckningsmatta

Posted in Hembio-projektet on September 23rd, 2008 by Jens

Idag kom äntligen sofforna och heltäckningsmattan. Jag lyckades faktiskt själv baxa in den 4 meter breda och 8,5 meter långa mattan själv. Ville ju inte utsätta min gravida sambo för detta. Tyvärr klarade jag inte få in sofforna själv så jag var tvungen att ha hjälpa av sambosen till detta. Men det gick bra.

Det var förvånansvärt lätt att lägga heltäckningsmatta. Jag trodde det skulle vara svårare. Men den var rätt medgörlig. Bara rikta in den på plats så att det liksom låg “uppåt väggarna” och sen var det bara att trycka ner den hårt i hörnen för att sedan skära längs hörnen (längs med golvet liksom) och efter en timmes skärande så var det klart!

Soffan var jättelätt att skruva ihop. Hade förväntat mig en “IKEA” ihopskruvning, men det var faktiskt bara några få skruvar till de små benen och sen lite hjul till fotpallen.

Kolla in på www.minhembio.com/jenslundberg för att se bilder på härligheten.

Det blev riktigt mysigt och gosigt med mattan där inne. Jag gick där och släpade fötterna efter mig bara för att det var så mjukt och skönt! Länge leve heltäckningsmattan!!

Biopremiär-film

Posted in Hembio-projektet on September 15th, 2008 by Jens

Tyvärr kan jag ännu inte ge er någon premiärdatum! Pga. att det fortfarande saknas leveransdatum för följande grejer:

* Matt-läggning (kanske denna vecka, men eftersom jag inte hört något så förmodligen nästa)
* Soff-leverans (skickad från fabrik till Thysells, men jag har inte hört något från Thysells, förmodligen inte förrän nästa vecka)
* Tyg-leverans (tyg beställt, ingen leveransdatum, förmodligen inte förrän nästa vecka)
* Draperi-leverans (avhängigt av tyg-leverans och mammans egna tyg/gardin projekt)
* Dörr-beklädnad (vet inte om jag skall göra själv eller hos tapetserare, detta kan förmodligen bli det som försenar premiären mest)

Men i alla fall, premiär filmer har i alla fall beställts och en del har redan levererats.
* Apocalypto (Soffe och Mattias)
* Eagles – Farewell Tour – Live from Melbourne / “3:10 to Yuma” (Mamma och Pappa)
* Bondgården – De vilda partydjuren / Horton  (Jossan och Oskar)
* 10.000 BC – (Kalle, Victor, Jossan)
* Flyga Drake - (Björn och Lotta)
* There will be blood - (Kim)
* Blade Runner / 2001 – A Space Odyssey (Mattias och Jens)

Va tror ni om detta? Blir det bra?

 

Veckans uttalande…

Posted in Uncategorized on September 11th, 2008 by Jens

Sitter just nu i en web-konferens där jag skall presentera det projekt som jag håller på att rulla ut. Presentationen görs via internet i en applikation där man kan dela ut t.ex Powerpoint-presentationer. Detta är min tredje presentation. Jag skall ha presentationer för alla Helpdesk:ar runt om i världen. Igår hade jag för Shanghai, i morse för Japan och nu för Paris.

I Paris har de dock problem med installationen av den här konferens-applikationen. Så jag har just nu endast telefonkontakt med dem.

Under tiden som vi håller på och felsöker så kläcker jag ur mig veckans uttalande:

“Maybe you could call Helpdesk?”.

Fransmannen garvade högt och tyckte jag var rolig. Och det var inte förrän då som jag kom på att det var Helpdesk:en som jag pratade med!! Hehehe… hur roligt är inte det. Han trodde jag skämtade… och egentligen var jag bara tankspridd! :)

Konstig energi

Posted in Uncategorized on September 10th, 2008 by Jens

Har varit i nått konstigt tillstånd den senaste tiden. Kroppen blev hängig och trött i fredags tror jag. Kändes som om jag skulle bli sjuk på fredagkvällen. Var konstig i halsen på lördagmorgon, torr och hostig. Men det hade jag ju inte tid att vara. Det var ju målning som gällde hela helgen (ja även torsdag och fredag kväll).

Laddad med en feting alvedon morgon och kväll, sovning på soffan i TV-rummet, allergi-spray för att minska snarkning och snuva och rejäla doser av Symbicort (astma-medicin) så har jag kunnat gå på i ullstrumporna ändå. Målade stor del av lördagen. Söndagen målade jag från 08:00 till 22:00 med paus endast för mat. Har nu i början på veckan fortsatt att sova på soffan, och jag har sovit riktigt bra faktiskt. Har kommit upp i tid… strax efter 6 faktiskt, varit på jobbet i tid, och dagarna har rullat på i riktigt bra tempo, massor att göra men med lagom stressnivå. Adrenalinet har varit tillräckligt mycket för att Jensa-kroppen skall trivas.

Det är det här som är konstigt… full av energi, men kroppen känns lite avdomnad och avlägsen. Och det konstiga är att jag inte kan identifera om det är att kroppen är utvilad av att jag sovit på soffan, med alvedon och nässpray och Symbicort eller om det är att kroppen är trött och hängig av en släng av flunsan?

Låter det inte märkligt att man inte känner om man är utvilad eller slutkörd i kroppen?

Mitt nya uppdrag hjälper nog till att ge mig energi tror jag. Det är ju alltid kul med lite nytt. Men det är inte hela sanningen tror jag.

I morse var jag lite tröttare och segare igen, sov i sovrummet och hade slut på astma-sprayen. Tror (och hoppas) att det är på grund av det senare som jag är tröttare idag. Men jag studsar runt på jobbet ändå idag, fast kroppen känns fortfarande avlägsen…

Ja, man är ju en märklig person!

Kamera

Posted in Uncategorized on September 1st, 2008 by Jens

Min IXUS gick ju i kras på Gröna Lund… den flög ur en för stor ficka och hamnade på asfalten. Efter det så fungerar inte längre autofokus. Jaha, tänker ni, det är väl bara och köpa en ny. Men det går tyvärr inte. Jag har ju köpt ett undervattenshus till kameran så jag måste ha tag i samma modell. Då en produkts livscykel idag bara är några månader så är det ju kört.

Så då sitter man med sitt andra UV-hus, fast man har ingen kamera… vad göra?

Kimman? Får jag köpa din, så köper vi en ny till dig? Va säger du?