Archive for August, 2008

Snoop Dogg

Posted in Uncategorized on August 30th, 2008 by Jens

På måndag kväll åker jag till Sthlm för att jobba. Skall jobba med min kund från Stockholm under tisdagen för att på kvällen gå på Berns med Jonne och se på Snoop Dogg!! Hur fräckt som helst. Folk tycker det är konstigt att jag skall se på en sån gangsta-rappare. De tycker inte jag verkar så gangsta! Va? Är inte jag gangsta? Tycker hela min klädstil, min bil, mitt leverne, min biiatch där hemma skriker “GANGSTA” …

Eller… ?

Nähä… !?!

Okej då… men långt inne i mig finns en liten gangsta-rappare, oavsett vad ni tror!! Och han är faktiskt inte så liten… han sitter där inne och samsas med utrymmet tillsammans med Per Gessle, Eagles och Dj Tiesto. Och de kommer väldigt bra överens konstigt nog! 

Frågan är vad man har på sig när man går och ser Snoop? Stora guldhalsband? Det har jag ju inga? Hängiga brallor? Jag som bara har tighta jeans! Får väl göra en shoppingrunda i Sthlm på tisdag eftermiddag.

På onsdagen skall jag ligga och vara bakis på Hotell Birger Jarl, äta en go frukost, ta en shoppingrunda och bara mysa. Stannar även över till på torsdagen. Fick bokat ett flyg – “Fakiren” – klockan 07.00 på torsdag morgon. Varför det undrar då vän av ordning? Jo, jag var bara tvungen! Det kostade 56 kr att åka hem! Det är ju galet, jag var bara tvungen att boka detta flyg med Sterling för att se om det verkligen var sant!! Och det var det! Helt sjukt. Nu går jag ju inte med vinst trots allt, för extra natten på Birger Jarl gjorde ju att det ändå blev dyrare på det hela taget! Men men.. det är ju mysigt med hotell! :)

 

Tradet…

Posted in Uncategorized on August 29th, 2008 by Jens

Så var man inne i lunken igen. Sommaren är slut. Regnet öser ner. Kör till jobbet på morgonen. Segar sig igenom dagen. Kör hem på kvällen. Man käkar och går och lägger sig… KUL? NOOOT!!

Tränade!!!!

Posted in Träning on August 27th, 2008 by Jens

Jepp, jag tog mig ut och träna igår. Tog mig runt min lilla runda runt två sjöar. Sprang på lite snabbare än vanligt, i tron om att jag påverkar vaderna på ett annat sätt (mer / mindre) om jag springer med ett spänstigare steg. Jag tog mig runt. Vaderna kändes OK förutom de sista 100 meterna… då kändes det som en klump i ena vaden. Men den utvecklades inte till en kramp i varje fall. Idag har jag lite träningsvärk i vaderna, i övrigt är det bra. 

Efter joggingen var jag duktig och klippte gräset. Gräsklippare fick jobba lite denna gång. Gräset var rätt långt på en del ställen, men det var inga probs för min arbetshäst till gräsklippare. Han frustade på igenom savannen. :) Så långt och dåligt skött har inte gräset varit på hela säsongen. Men men… nu är det riktigt fint igen.

Träna och annat

Posted in Träning on August 26th, 2008 by Jens

Gahhh… måste ut och prova vaderna idag. Nu är det så längesedan jag tränade att jag har glömt när det var. Tänk om mina vader kunde hålla… det hade varit gött!

I morse var matt-läggaren hos oss. Fick kolla lite prover och han mätte rummet. Jag valde en färg som var väldigt lik den Nordsjö Nougat färg som jag kommer att ha på väggarna runt om “Ljusfacken”. Hoppas det blir bra. Det kommer i varje fall att ge ett väldigt homogent intryck. Hoppas bara att det inte blir för tråkigt.

I eftermiddag kommer man från Moogio och mäter för mörkläggningsgardinerna. Sen är nog det mesta under kontroll för bio-rummet. Det som fortfarande inte är löst är hur jag skall sätta upp projektorn – i låda eller i takfäste? Och sedan är det upphöjning av golvets vara eller icke vara.

Det lutar förmodligen att det inte blir någon upphöjning av golvet.

När det gäller takfäste så kan jag inte bestämma mig. Ett takfäste har ju fördelen att det är diskret och det tar inte volym från rummet. Dock så begränsar det heller inte ljudspridningen från projektorn som kommer att hamna i stort sätt ovanför huvudet när man sitter i soffan. Om man gör en låda kommer det mesta av ljudet att riktas framåt, men det blir en rättså stor låda pga. att den måste ta hela takbalkens höjd plus projektorns höjd eftersom projektorn måste sitta nedanför takbalken, men strax bakom balken för att kunna skjuta tillräckligt stor bild. Usch … inte lätt…

 

1000 besökare på under 24 timmar

Posted in Hembio-projektet on August 22nd, 2008 by Jens

Jaha, då har man hittat det rätta forumet för att få uppmärksamhet. Fisburk har sedan jag började logga statistik den 22 juli 2008 samlat på sig 111 st besökare.

Igår kväll runt 23 tiden la jag upp bilder och började blogga om mitt hembio-projekt på www.minhembio.com. Här skriver jag “dagbok” som beskriver mitt hembio-projekt och lägger upp bilder. Det är ett väldigt nischat forum och på ett sätt nördigt. Jag har själv läst på detta forum sedan starten 1999 och har varit medlem i forumet sedan 2003. På detta forum har jag hittat mycket ideer och inspiration till det hembio-projekt som jag just nu ÄNTLIGEN håller på att genomföra. Nåja… det som var det fantastiska med detta bloggandet på minhembio-formumet var att jag just nu har haft över 1000 besökare på mitt hembio-galleri http://www.minhembio.com/jenslundberg. Hur galet är inte det?!? Jag är i varje fall inte ensam i min nördighet!! Länge leve prylnördighet!!!

Ni som trots nördigheten vågar följa mitt hembio-projekt, som nu nått cirka halvvägs, klickar på Min Hembio – länken under “Links” här till höger!

Hembio-projektet

Posted in Hembio-projektet on August 7th, 2008 by Jens

Nu är hembio-projektet påbörjat. Soffa med fotpall är beställd. Leverans i mitten på september. Det blir en Ekornes Stressless soffa som ser ut som den tidigare bild jag visat fast istället för 3 fåtöljer med två triangelformade armstöd så blir det en 4 fåtöljs (2 + 2) med ett triangelformat armstöd. Detta blev lite smalare än en 3 fåtöljs kombination och gjorde att det fick plats i rummet.

I förrigår var jag på The Rock i Lund. Killarna på The Rock kan det här med hembio. Efter att jag egentligen bestämt mig för Bose-anläggningen så hade jag innan jag gick till The Rock ändrat mig något. Nackdelen med Bose är att det är svårt att koppla in fler prylar till Bose anläggningen såsom PS3:a via HDMI eller Xbox 360 via component och sen låta Bose ta hand om bildöverföringen till projektorn. Så när jag gick till The Rock så var jag ute efter en surround förstärkare som kunde switcha component och hdmi. Detta skulle göra det lättare att manövrera och lättare att koppla ihop. På en sådan surround förstärkare kan man koppla in alla prylar och sedan räcker det med en HDMI-sladd till projektorn. Jag behöver alltså inte dra composit, s-video, hdmi och component kablar till projektorn utan det räcker med endast en HDMI-sladd.

Efter att snackat cirka 1,5 timme med Stephan på The Rock så hade vi kommit överens om en anläggning som passade mina behov. Det blev 5 st inbyggnadshögtalare av märket Sonance, en Marantz – stärkare SR 7002 och en Velodyne SPL 800i subwoofer. Det kommer att bli grymt. Klicka på bilderna nedan för att titta närmre på stärkaren och subben.

Vader eller inte vader…

Posted in Träning on August 7th, 2008 by Jens

Jaha, man försöker träna och komma iform. Det går sisådär kan jag berätta. Försökte springa i tisdags förra veckan. Vi var ute på vår Sverigetur och hade hamnat i Ronneby havscamping. En morgonrunda hör ju semestern till. Jag gav mig ut och sprang. Vädret var härligt och löpningen kändes kanon. Kom cirka 3 kilometer denna gången innan vaderna gav upp. Bristningar eller kramp? Det vet jag inte men det gör ganska ont. Jag tvingades gå den sista biten hem. Efter det blev det inga fler försök under Sverige-rundan.

Igår försökte jag igen. Sprang 2-sjöar-rundan. Och precis på samma ställe som förra gången, efter cirka 500 – 700 m så började vaderna klydda igen. Jag stannade direkt. Masserade vaderna lite. Sen började jag jogga igen. Sprang 500 m till och så var det samma sak igen. Och så höll det på. Dock så blev det aldrig allvarligt denna gång så idag fungerar vaderna som de skall. Kan kanske göra en motsvarande löpning i helgen. Om det fungerar får jag väl hålla på så här tills vaderna blir tillräckligt starka.