Archive for July, 2008

Kite-surfing

Posted in Kitesurfing on July 23rd, 2008 by Jens

Har efter helgens kite:ande både lördag och söndag fått blodad tand. Det börjar likna något. Det värsta rädslan har bytts mot lite större trygghet i hur man handskas med kite:n. Fortfarande har jag stor respekt och är ganska nervös när jag ger mig ut. Men det går åt rätt håll. I söndags så var det sjunde gången jag var ute och försökte. Det var 5:e gången som jag var ute på vattnet. Och jag lyckades faktiskt ta mig upp på brädan och åka några enstaka meter.

Min C-kite är lite läskig att köra med, den är väldigt direkt, den har ju inte någon super de-power vilket gör att man inte blir av med kraften helt i draken när man vill. Säkerhetslösningarna på draken är inte heller de bästa. Så eftersom jag nu känner att det här är något jag vill fortsätta med så har jag beställt en modernare drake. En bow-kite av märket North Rebel – 08 (se bild). Den är 12 m2 vilket är precis emellan min 10m2 och min 14m2. Förmodligen kommer jag aldrig mer att köra med mina C-kites, men man vet aldrig. Mina C-kites är från 2004 – 2005 och väldigt mycket har hänt på kite-fronten sedan dess. Eftersom det är en ung sport så händer det väldigt mycket för varje ny kollektion av kites.

 

En sån här har jag beställt, fast vit och grön.

Ser fram emot att få ut och testa denna nu. Jag tror att denna kommer att hjälpa mig att verkligen komma upp på brädan. Den är mycket mer förlåtande i styrningen och säkrare. Förhoppningsvis vågar jag köra draken på det sätt som krävs för att man skall kunna komma upp och åka. Så fram med lite västlig vind eller en härlig sjöbris på 6 – 7 m/s.

 

Träning och mål

Posted in Träning on July 23rd, 2008 by Jens

Jaha, det gick ju bra det här. Med att träna och uppfylla mål. Förra veckan skulle ju bli andra veckan i rad då jag uppfyllde mina träningsmål. Men ack så fel jag hade.

På lördagen så trodde jag fortfarande att målen skulle uppfyllas, tänkte att jag springer ett pass på lördagen och ett på söndagen. Och så hade jag ju redan sprungit ett på måndagen så då skulle ju jag nå mitt mål på tre pass. Så jag gav mig ut på lördagen, efter att ha kite:at tidigare under dagen. Sprang cirka 500 meter innan jag fick ont i vaden, efter ytterligare ett par hundra meter fick jag ont i andra vaden. Fattade ingenting. Jag sprang i 6 minuters tempo, hade vilat några dagar, borde vara i “form”. Men av någon konstig anledning fick jag kramp i båda vaderna. Och de gör ont fortfarande. Detta innebar att jag inte kunde genomföra mitt pass på söndagen.

Sen visade det sig också att jag hade ju inte tränat på måndagen, utan på söndagen i veckan tidigare, vilket ledde till att jag fick ihop ett sketet pass på hela veckan!! MISÄR är ordet!

Men idag så skall jag minsann ut. Och då borde det finnas möjlighet att få ihop mina tre pass. Skam den som ger sig!

 

Och så måste man ju ha…

Posted in Hembio-projektet on July 14th, 2008 by Jens

… ordentligt med ljud. Ett BOSE Lifestyle paket är det som skall skapa ljudmässig biokänsla. Har alltid varit imponerad av BOSE ljud, framför allt bas-trycket! Och Lifestyle 28 paketet levererar … kommer att bli mycket bra.

Äntligen hittat möbler…

Posted in Hembio-projektet on July 14th, 2008 by Jens

… till biorummet!  Ekornes tillverkar den perfekta hemmabio-soffan! De har en serie som de kallar Stressless som har väldigt snygg design, praktiskt, samtidigt som den ger en känsla av biorum.

 

Ovanstående kombination fast med tre stolar skall vi ha. Den med fyra blir för bred för rummet.

Efter semestern skall Johannes-snickare komma med sina killar och börja göra vid det efterlängtade biorummet. Ser fram emot en mysig biohöst!! Fast först skall kanske man skall njuta av sommaren, eller?

 

Lyckades nå mitt mål

Posted in Träning on July 13th, 2008 by Jens

Idag nådde jag för första gången mitt uppsatta mål på 3 pass i veckan. Äntligen!

Igår kite:ade jag och Nellie. Hur roligt som helst. Kände att jag kom över en tröskel. Har tidigare varit rädd och haft jätterespekt för de krafter som är inblandade. Igår var vädret super för kite-surfing. Tror det blåste mellan 7 – 10 m/s. Solen strålade. Vattnet var varmt. Var ganska nervös inledningsvis efter att jag misslyckats med min första start och släpades iväg en 30 meter innan jag fick stopp på draken. Vid andra försöket gick det bättre och jag kunde ta mig ut i vattnet. Stod och tränade på att flytta draken från ena sidan till andra utan att touch:a vattnet. Såg hur Nellie bodydraggade medan jag själv stod och mesade. Det var nästa att jag gick upp utan att ha bodydraggat alls. Till sist så bestämde jag mig, inspirerad av Nellies kämpande, att köra lite bodydragg. Och det var hur kul som helst. Kände att jag vågade dra på och det var inte läskigt alls. Fick tillbaka lite självförtroende och nu är jag hur inspirerade och sugen som helst på att ge mig ut igen. Nästa gång skall jag nog försöka med bräda!

 

Tjatigt kanske…

Posted in Träning on July 10th, 2008 by Jens

Men igår fick jag äntligen lite tid över för att träna. Igår var också deadline för att kunna klara av tre pass denna vecka om man vill kunna ha en dags vila mellan varje pass. Det var gott väder och jag sprang faktiskt lite längre än vanligt. Tog mig runt alla tre sjöarna. Klockan funkade ypperligt och när jag kom  hem så synchade jag den för första gången med datorn.

Och det var över förväntan faktiskt! Hur mycket rolig statistik som helst. Man ser hur pulsen varierar över tiden, hur tempot varierar över tiden, hur många meter uppförbacke och nerförbacke (nedåtsbacke, som jossan skulle ha sagt) man samlar på sig, man får rundan uppritad på en karta och man kan klicka på olika ställen i puls / tempo diagrammet och så visar det var på kartan man befann sig. Man ser hur mycket kalorier man bränner. Och en hel massa mer statistik. Hur kul som helst.

Sån skulle du haft farsan!! Den kostar 3700 kr. Det kan du avvara!!

Efter träningspasset så kom Jörgen och hälsade på. Vi fick ett super-spontant anfall och stack till Båstad och tennisveckan. Käkade på Pepes Bodega. Dansade lite. Spanade på det vackra folket! Körde hem vid 24-tiden. Ett härligt avstick från vardagslivet!

Missade mitt mål

Posted in Träning on July 7th, 2008 by Jens

Tyvärr missade jag att nå 3 pass förra veckan. Det var tanken att jag skulle sprungit igår när vi var i Gottskär. Tänkte jag skulle jogga en runda mellan första och andra dyket. Men det var för kort tid så jag hann inte. Sköt upp det till efter andra dyket istället… nu drog detta ut på tiden och vi kände alla att vi ville komma hem. Då springer jag när jag kommer hem istället tänkte jag. När vi kom hem stod Snickar-Johannes där hemma. Han fixade med de sista grejerna i köket och hallen. Kunde ju inte lämna honom där och sticka ut och springa. Så istället blev det lite spackla, måla,  “Tömma hall” och sånt kul. Höll på till klockan 00.00.

Denna kropp är tröttare en någonsin idag! Hoppas jag orkar hålla mig vaken hela dagen.

Johannes kommer tillbaka ikväll och sätte upp fönsterbrädorna och några lister till plus att han fixar färdigt detaljerna i sovrummet. Skall bli skönt att bli klar med alla dessa detaljer som man retat sig på i allt från ett halvår till ett år.

Forerunner 405

Posted in Träning on July 3rd, 2008 by Jens

I veckan som gått har jag inhandlat en träningsklocka för att ytterligare höja motivationen att träna. När jag var yngre och tränade medeldistans så drömde man ju alltid om en pulsklocka. Det blev dock aldrig av. Sedan dess har det runnit en del vatten under broarna och teknikutvecklingen har gått framåt. Min nya pulsklocka har inbyggd GPS, pulsmätare, trådlös överföring till datorn. 

Jaha, vad skall man med detta till undrar vän av ordning? Jo, med en GPS i klockan kan man se hur långt man springer. När jag sprungit 250 meter så står det Distans: 250 meter i klockans display. Det står också att jag redan nått 100 i puls (det känns inte särskilt bra..) Det står också vilket tempo jag håller, dvs. minuter per kilometer, trots att jag bara sprungi 250 meter. Hur fräckt är inte det. Jag kan alltså redan här anpassa mitt tempo så att jag når mitt tempo mål på säg 5 minuter per kilometer. Eller så kan jag försöka nå min målpuls. Eller så kan jag tävla mot mig själv, klockan känner igen rundan jag springer och visar med två små gubbar på displayen hur jag ligger till jämfört med förra gången jag sprang rundan.

Som om ovanstående inte var nog så kan jag sedan syncha klockan med datorn och få min runda uppritad med höjdkurvor, puls, tidtagning etc. Detta går i sin tur att syncha med Google Maps eller Funbeat. Sjukt fräckt! 

I dag gjorde jag mitt 5:e 15 minuters pass. 1 till denna vecka så håller jag mitt mål. Sedan ytterliggare 3 pass i nästa vecka, sedan får vi uppgradera min mål.

Testar

Posted in Kitesurfing on July 2nd, 2008 by Jens

Posted by mobile phone:
testar
testar att blogga från mobilen! Bilden är från gårdagens försök att kite-surfa. Det gick åt skogen. Precis när allt utrustning var färdig och man var påklädd med våtdräkt och grejer så vände vinden och det blev helt vindstilla… så jag fick inte ens upp kite:n. Nåja, skam den som ger sig. Nu är det bara att vänta på att vinden blir västlig igen.

testar

Träning

Posted in Träning on July 1st, 2008 by Jens

Ni kan numera följa mina försök att komma i form på siten http://funbeat.se. Genom att trycka på länken till höger som heter “Funbeat – Träningsdagbok” så kommer ni direkt till min träningsdagbok!

Då ser ni att jag tränat 4 pass! Alltid något!

Vassegoa!