Archive for May, 2008

The plot thickens…

Posted in Uncategorized on May 7th, 2008 by Jens

Var nere i jourbutiken i Hofterup igår eftermiddags. Vi skulle hyra film till tisdagsmys. Brukar roa (hur kul är det egentligen) mig med att titta på butikens anslagstavla där det säljs tjänster och begagnade prylar. Ena dagen är det en kaninbur, en annan dag är det ett par ridstövlar, en EU-moppe eller så är det Fixar-Olle som hjälper pensionärerna med trädgårdsarbetet. Igår så var det dock en annons om gräsklippar-service som väckte mitt intresse. Annonsören hette Johan och han avslutade sin annons med texten … “Den ser ut som ny när den är klar.”. Hhmmm… telefonnumret kändes igen tyckte jag. Kanske var det Johan Palm som annonserade. Efter en koll på Hitta.se så visade det sig mycket riktigt att det var Johan Palm. Känslan av att man blivit blåst med berått mod växer sig starkare.

Han är alltså grym på gräsklippare den där Johan. Han som förklarade att det var hans pappa (lögn!!) som hade haft denna gräsklippare, själv behövde han inte någon sådan till sin gräsmatta. Man hade servat och bytt grejer… det var förmodligen inte för att man var rädd om sin gräsklippare, nej det var för att rädda ett lik som förmodligen stått och skräpat i några år. Förmodligen så var det inte första gången som han gjorde dealar över Blocket. Han ojade sig hela tiden med hur svårt det är att göra affärer över nätet. Att man aldrig visste om köpare dyker upp när det sagt att de skall dyka upp. Om köpare verkligen genomför köpet när det sagt att det vill ha varan som saluförs.

Nu har alltså vår käre Johan insett att han kan göra lite business kring det här med gräsklippare. Undra om det var försäljningen till mig som gick med så stor vinst att han fick blodad tand.

 Undra om Johans pappa fick pengarna? Undra om Johan har dåligt med pengar kanske? Klart man försöker öka på sina inkomster med lite affärsverksamhet vid sidan av då? Undra om det var så att han redan dagen efter försäljningen till mig gjort av med pengarna han fick? Det kan ju vara en anledning till att han hade svårt att betala tillbaka dessa till mig?

Fortsättning kanske följer… vem vet?