Archive for March, 2008

Viktiga siter just nu…

Posted in Uncategorized on March 12th, 2008 by Jens

Nedanstående siter är de jag besöker oftast för närvarande:

http://se.skiinfo.com/Snorapport/St-Anton-am-Arlberg-EATXSTANTON-100-se.jhtml

http://www.windguru.cz/int/index.php?sc=9455 

100 meter!!!

Posted in Uncategorized on March 9th, 2008 by Jens

Idag har jag kitesurfat för andra gången i mitt liv. Jag har gått igenom 3 lektioner på vid två tillfällen. Förra helgen var första gången. Då övade vi i 4 – 5 timmar. Idag var vi ute ca 2,5 timme. Provade min instruktör Eric Gibsons bow-kite från North. Den var 14 m2 vilket passade perfekt i dagens svaga vind. Vi körde snabbt några övningar med bara drake och sen var det dags att prova med bräda. På andra försöket fick jag på allt samtidigt och for iväg 100 meter. Jag fattade ingenting…. superhäftigt var det. Jag hann nästan inte njuta för jag var så chockad över att komma upp och fara iväg så långt. Vi hade ju inte ens kommit till instruktionerna om hur man stannar så jag var tvungen att kasta mig av brädan för att stanna….  Men det gick ju bra det med. Sedan körde vi lite landa och starta draken innan vi bytte till min C-kite från EH på 10 m2. Det var lite annorlunda att köra en C-kite men inte jättestor skillnad. Lite sämre depower men när det blåste så lite som idag 6 -7 m/s så var det inga problem. Jag bytte också till min egen bräda som är mindre än kurs-brädan. Nu gick det inte lika lätt längre. Det var ganska mycket svårare att åka med den mindre draken och den mindre brädan. Jag lyckades inte att komma upp alls egentligen. Nu började jag bli ganska trött så vi gav upp och landade draken. 

Jag är ganska rädd när jag kör, det är stora krafter man har att göra med. Ett par ofrivilliga flygturer har jag hunnit med. Men man slår sig inte… vattnet dämpar krashlandningarna bra. Är riktigt sugen på att ge mig ut igen men förmodligen blir det inget förrän jag kommer hem från St. Anton.

Trots 4 grader i vattnet, blåst och 8 grader i luften så frös jag inte. Jag körde med min våtdräkt som jag har när jag dyker. 7 + 7 millimeter. Det var varmt och gott. Det är ju ganska jobbigt att hålla på att gå i vattnet, kämpande med en drake som vill åt något annat håll, bärande på en bräda vilket bara lämnar 1 hand kvar till att styra draken. Så man blir snarare svettig. Det var faktiskt ganska skönt att göra krashlandningar där man försvinner ner under vattnet. Det svalkade skönt i ansiktet.

Slutsats efter färdig kurs: Spännande och läskigt på samma gång att köra kite. Just nu känner jag ett jättesug att komma ut igen. Kanske tar mig ner till Lundåkra i veckan, vi får se. Jag inser mer och mer att vattnet är mitt rätta element. Jag känner ett sånt härligt lugn i kroppen att få komma ner till vattnet  / i vattnet. Trots att det, som det gjorde vid förra tillfället, blåser 12 – 13 m/s, vågorna går meterhöga, 4 grader i vatten och luft, trots detta så känner jag mig cool lugn i vattnet. Mycket märkligt, men härligt.

Kul att hittat ytterliggare en vattensport att hålla på med!