Archive for January, 2008

Lanta Nakara Resort

Posted in Uncategorized on January 27th, 2008 by Jens

Vi har listat ut att restaurangen vid havet inte funnits tidigare. Har laddat upp nagra nya bilder, den ena ar tagen ihojd med var stuga och ut mot havet. Dar ser man den nya restaurang delen bredvid bakom poolerna. Den andra bilden visar Long Beach. En 3 km lang strand. Till vanster skymtar man var poolbar och restaurang. Bilden ar tagen i skymningen. Sista bilden visar Lanta Nakaras entre med receptionen i bakgrunden.

Bild 1

Bild 2

Bild 3

Fodelsedag i Thailand

Posted in Uncategorized on January 25th, 2008 by Jens

Idag blev man vackt av skonsang fran Jossan och Jenka. Inte fy skam! Presenter pa sangen. Av Jossan fick jag en kudde som hon sytt sjalv. Den var gron med ett rott hjarta pa. Pa hjartat hade hon brodderat ett M och ett P for mamma och pappa. Det var jattegulligt. Av Jenka fick jag ett presentkort pa en klocka. Precis vad jag onskat mig. Mamma, Pappa, farmor, Sofie och Mattias, Calle, Victor, Oscar, Bjorn och Lotta och Kim hade tillsammans med Jennica gett mig ett rejalt presentkort som jag skall ha till en klocka. Det kommer att bli en jattefin klocka.

Har fatt ett mail med massa fragor idag, tankte forsoka svara pa dem:

1. Tycker vi om var bungalow.  Jajamensan det gor vi, det ar mysig och frasch, den har till och med TV. Den ligger ett trestegshopp ifran poolen. Och vid poolen ligger allt vad vi behover i form av mat, dryck, dusch, solstolar, skugga, strand och hav.

2. Tycker vi om Koh Lanta. Sjalvklart, det ar verkligen fint, det lever upp till vara forvantningar. Varmt och soligt, avslappnad stamning, harlig mat.

3. Ser det annorlunda ut? Ja, det tror vi , vi har luskat ut att de har byggt en ny pool, 25 meter lang med vattensprutande drakar innanfor den gamla poolen. Utanfor den gamla poolen har man en uteservering, den vet vi inte om den funnits dar tidigare. Den ligger bredvid baren, som vi vet har legat dar tidigare. 

4. Hur ar vadret? Grymt! Jattevarmt och lampan tar mer an vad jag nagonsin varit med om. Vattnet ar underbart varmt, man marker knappt att man ar i eller uppe ur vattnet. Dock sa finns det inget att titta pa, nar man snorklar.

5. Har vi kommit ifatt tiden? Ja, idag har det fungerat bra. Det var helt galet forsta dagen. Vi fattade ingeting. Bara yrade runt och det kandes som i en drom.

6. Var i omradet bor vi? Vi bor lika langt in fran stranden som receptionen. Vi har cirka 17 meter till den nya poolen och dar emellan ligger en groddamm med knorrande paddor.

7. Mar vi gott? Jajamensan, vi mar perfekt forutom vara branda kroppar.

8. Anvander vi pajasoll och kjam? Inte forsta dagen, men nu har vi lart oss…. sa svaret ar JA!

I morgon skall jag dyka. Det ryktas att man har sett mycket mantor den senaste tiden. Sa nu haller vi tummarna!!!!

Thailand – Here we come!!

Posted in Uncategorized on January 22nd, 2008 by Jens

Klockan är kvar över midnatt. Allt är pakat och klart. Räkningarna upplagda för betalning. Fakturor skickade. Tidrapporter skickade. Jossan och Jennica har precis krypit ner. Och jag är också på väg att krypa ner. I natt sover vi alla i samma säng!! Mysigt! 

Allt känns lugnt och kontrollerat. I morgon behöver vi inte göra något. Kan käka en rejäl frukost och ta det ganska lugnt. Behöver inte åka hemifrån förrän klockan 10.00 vilket är bra.

Börjar kännas att man är på väg på semester och det är behövligt. Senaste veckan har varit helt galen. Att försöka vara projektledare för två projekt samtidigt, där båda är i en ganska kritisk period, samtidigt som jag är utvecklare i det båda projekten också… det är inte optimalt. Förra veckan blev en 52 timmars arbetsvecka samtidigt som man försökte förbereda alla måsten inför resan… gahhh… SEMESTERN BEHÖVS KAN JAG SÄGA!!

Om 15 timmar sitter vi i varje fall på flyget och vi kanske har tagit vår första Bloody Mary (Jenkas och Jensas flygdrink number one!!). Jag gillar att flyga, att bara sitta där och inte kunna göra annat än att läsa bok, tidningar, se på film, lyssna på musik… det är mysigt.  Ser verkligen fram emot det. Samtidigt så vet jag att detta är en ganska lång flygresa, så tristessen kommer väl över oss på slutet kan jag tro. Hoppas att vi lyckas somna en stund i varje fall. Vi har ju “ögonbindlar” och uppblåsbara nackkuddar så det borde funka…

Vi hoppas kunna blogga lite nerifrån andra sidan jorden.  Har vi tur så kan ni få fler statusrapporter ifrån oss.

Dags att pömsa!!

moanajt

Posted in Uncategorized on January 18th, 2008 by Jens

det här är min gobe i wold of woldcraft

det lila djuret brevid min gobe kalas för imp

det går bra jag är i level 8 =)

VollenVollkraft

Posted in Uncategorized on January 18th, 2008 by Jens

Jossan har börjat spela World of Worldcraft [vollenvollkraft]!!!

 Hon har blivit helt såld på detta spel. Så fort vi kommer hem på kvällen så vill hon börja spela. Tack vare den fantastiska sambon som har stått för kvällsmaten den här veckan, så har jag och Jossan haft möjlighet att smyga upp på loftet där vi har vår lilla spelhörna.

Jossan styr sin gubbe ( eller säger man gumma?), chattar med kusinerna, skjuter eldbollar, syr skjortor, dödar kor, fightas med förvuxna råttor i grottor. Jag sitter mest bredvid, översätter vad hennes quests (uppdrag) handlar om, hjälper till att sikta på fienden när hon är ute och fightas.

Hennes gumma är en Warlock som heter Moanight efter bästa kompisen Moa. Moanight har en liten Imp (en liten medhjälpare) som kastar eldbollar på fiender som attackar henne.

“Jag måste levla idag” – säger Jossan och låter som om det är det naturligaste i världen. “Levla” gör man när man har samlat på sig en viss mängd av erfarenhetspoäng. Just nu har Moanight nått level 8.

Kusinerna Kakrida (Victor) och Blazius (Calle) spelar i en annan liga. De är på level 35 – 40. Jossan brukar be dem och råd och hjälp och de hjälper snällt till.

Det är faktiskt riktig bra för Jossan som hela tiden får lära sig att läsa vad kusinerna skriver och samtidigt som hon får öva på att skriva på ett roligt och naturligt sätt. Och så får jag och Jossan “bonda” och mysa tillsammans. Det är jättemysigt!!

Vi skall lägga in en bild på hennes Moanight i helgen!

Ny pryl

Posted in Uncategorized on January 17th, 2008 by Jens

Semestern är räddad… har velat fram och tillbaka… iPod Touch eller Archos 605 WiFi…

 Igår blev jag med Archos…. och det var super!! 

Archos:en har 30 Gb (finns i varianter upp till 160 Gb) att jämföra med 16 GB iPod. Ett annat argument är filformaten.. Archos stödjer många fler format, den klarar tillochmed .vob filer (dvs samma format som finns på DVD:er).  iPod är ju mycket mer begränsad där och stödjer bara samma format som iTunes. Man kan surfa trådlöst på båda och det fungerade utmärkt på Archos:en.

Detta innebär att man har en perfekt pryl med sig när man reser i tjänst eller privat. Man kan ha stora delar av sin musiksamling med sig och samtidigt klämma in en 10 långfilmer. Jossan kan få med sig en massa barnfilmer, ljudböcker som hon kan roa sig med under flygturen och så kan vi ha med den när vi går på restaurang. Det innebär att mamman och pappan kan få möjlighet att snacka utan att bli avbrutna av en sjuåring som tycker att allt är tråkigt och att vi skall gå tillbaka till hotellet.

Vi har haft en liknande pryl tidigare som nu har gått sönder. Den hade vi med oss i Grekland och det var verkligen super. Det är inte många prylar som är win-win-win för hela familjen. Men denna pryl är verkligen det!!! Kul när man får chansen att shoppa något sådant!

http://www.archos.com/products/gen_5/archos_605wifi/index.html?country=global&lang=en

Apple hade hemligheter

Posted in Uncategorized on January 17th, 2008 by Jens

Tja… Macbook Air var ju riktigt fräck… supertunn och smidig. Multi touchpad:en verkade ju riktigt bra och det upplysta tangentbordet som anpassade sig efter omkring liggande belysning var hur coolt som helts. Priset var ju trist dock och att man bara kunde förbeställa. Det har ju annars varit en bra grej med Apple tidigare, att när de presenterar något så kan man ofta beställa det direkt och det finns i butik dagen efter.

Sen släppte en uppdatering till Apple TV… denna värdelösa produkt. Lägg ner!!!

Slutsats: Tja….

Apple har lite hemligheter

Posted in Uncategorized on January 15th, 2008 by Jens

Ikväll skall Apple presentera en hemlighet… det brukar nästan alltid vara intressant. Bara det inte är en ny Apple TV flopp så… Hoppas det kan vara något revolutionerande som ger en lite ha begär. Saknar någon pryl att längta efter. Det ryktas om en ultratunn bärbar, fast det tycker jag inte är så särskilt spännande… ge mig istället en Mac Mini med inbyggd digital-tv-tuner och ett avancerat mediacenter… det hade varit riktigt kul! Eller iPhone med turbo 3g och 20 Gb+ flashdisk… då hade till och med jag velat ha en iPhone..

Men ikväll klockan 18 får vi veta… spännande…

Internet

Posted in Uncategorized on January 7th, 2008 by Jens

Jag är så trött på internet… jag har kollat igenom alla sidor nu och tröttnat… de sidor som jag går in på är www.aftonbladet.se och sedan www.idg.se. Ibland roar jag mig även med e24.se och prylportalen.se. De trista är att inget nytt dyker upp, inget som fångar ens intresse eller gör en förvånad. Det är bara samma dravel hela tiden. Det var bättre under it-bubblan vid millenium-skiftet. Då hände det nya grejer hela tiden… konstiga prylar och fräcka tekniker dök upp och skulle revolutionera världen… men nu är det bara dött. 

Idag börjar CES i Las Vegas… hoppas att något där kan väcka ens begär och förvåna en igen… annars så tror jag att jag skall sluta med internet!!!