Archive for the 'Änglatrumpet Competition 2010' Category

Änglatrumpet Competition 2010

Posted in Änglatrumpet Competition 2010 on March 13th, 2010 by Jens

Så var det snart dags igen för Änglatrumpet Competition 2010. Team Staffanstorp vann ju förra årets tävling med allra flest blommar. Team Ålstorp tyckte att man hade grönast växter och vann delmomentet – “Störst Blad”. Dock lyckades man endast få fram cirka 3 – 4 blommor som kom väldigt sent på året. Fjärde och sista blomman dök upp när vi satte in trumpeterna inomhus i väntan på höstförvaring. Team Ålstorp placerade sig på en ärofylld tredje plats i huvudtävlingen. Team Väggarp vann delmomentet – “Tuffast förhållande”, där man tydligen satsade på att ha trumpeten inomhus när det var som bäst väder och utomhus så fort det störtregnade. Team Väggarp placerade sig som tvåa i huvudtävlingen.

Nytt för i år är att Team Staffanstorp väljer att byta arena mitt under pågående tävling. I juni byter man följdaktligen namn till Team Hofterup. Det ryktas att man inte är nöjd med jordmånen eller solmängden i Staffanstorp. Man nöjer sig alltså inte med att bara vinna. Man byter arena med målsättningen att helt enkelt krossa motståndet. Om det är rätt strategi får framtiden utvisa.

Team Ålstorp kommer även i är att satsa för fullt. Man är 100% fokuserad på att ta revansch efter två år av totala genomklappingar på sensäsongen. Eftersom man insett att detta är en materialsport så kommer det att införskaffas ett automatiskt bevattningssystem och automatiskt gödningssystem. Man kommer i dagarna börja med att byta ut jorden i krukorna och vattna och göda dem lite lätt. När trumpeterna vilat lite , typ några veckor, så klipper man ner dem. Hur man klipper ner dem avslöjar man inte. Det är här som grunden för framgång sätts.

Anmälan till årets tävling måste vara inne innan den siste mars. Man anmäler sig genom att skriva “Härmed anmäler vi oss till årets Änglatrumpet Competition” i en kommentar nedan.

Må bäste trumpet vinna!!