Archive for the 'Änglatrumpet Competition 2009' Category

Änglatrumpet Competition 2009

Posted in Änglatrumpet Competition 2009 on June 2nd, 2009 by Jens

Dags för blomknoppsräkning:

Stall Staffanstorp: 16 st

Stall Ålstorp: 0 st 

Stall Väggarp: ?? st

 

Änglatrumpet Competition 2009 – Namngivning

Posted in Änglatrumpet Competition 2009 on May 26th, 2009 by Jens

Härmed döper vi dig till….

Som ni redan vet så har Oscar döpt Stall Väggarps bidrag till Erik. Detta startade en ny trend och nu har alla bidrag blivit döpta:

Stall Väggarp: Erik

Stall Staffanstorp: Nike

Stall Ålstorp: Pelle Jux II

När det gäller Nike är vi osäker på om det skall uttalas som sportskomärket eller om det är Nicke som det skall vara ? Vi får återkomma i ämnet!

Änglatrumpet Competition 2009 – Etapp 3

Posted in Änglatrumpet Competition 2009 on May 23rd, 2009 by Jens

Så var det dags för en rapport från Änglatrumpet Competition 2009. Man känner nu att intensiteten ökar. Spänningen är tätare än någonsin. Deltagarna börjar bli nervösa. Etapp 3 är nog den jämnaste hittills av alla. Efterföljande etapper kommer att sätta en riktning som kommer att bli svår att matcha, men just nu är det ovisst. Nytt för denna etapp är måttangivelser i cm från jord till topp på planta. Kreativiteten i dessa måttangivelser är så klart väldigt stor:

Stall Väggarp:
“Den är 57 cm hög om man räknar från jorden till toppen, obs, vi har då inte räknat in de blad som sticker upp högre än stammens topp. Om vi gör det så hamnar vi på 310 cm”

Stall Staffanstorp:
“Plantan är 75 cm hög”

Stall Ålstorp:
“En av våra plantor var cirka 80 cm, på kvällen, när bladen reser sig rakt upp.”

Dock så tror jag att Stall Väggarps höjd-definition är den mest rätta att använda för jämförbara mått.

Andra nyheter för denna omgången är att Stall Ålstorp tagit till sig av kritiken att man deltager med två bidrag. Så från och med Etapp 3 kommer Stall Ålstorp att tävla med sin 55 cm’s planta. Det var ett väldigt svårt val, den andra plantan som alltså inte deltager mer, är hela 64 cm hög. Dock så har den endast två huvudstammar. Då det rycktas att kriterierna för vinst är “mest blommor” så satsade Stall Ålstorp på det lägsta bidraget, och andra sidan har detta exemplar 3 huvudstammar och ett par andra på gång underifrån.

Etapp 3 kommer att gå till historien som den mest omvälvande etappen av alla. Inte bara höjd-angivelser och utrensning av dublett-bidrag, utan även namngivning har tillkommit under etappen.

Stall Väggarp går i bräschen för denna nya detalj och döper sin planta till Erik. Motiveringen lyder som följer: “Änglatrumpet är ett för tjejigt namn. Plantan skall heta Erik!” – Namngivning utförd av minsta kusinen Oscar.

Jag tror att Stall Staffanstorp och Stall Ålstorp återkommer i ämnet. Det kräver en del förberedelser för att kontra det kraftfulla och stilrena namnet – Erik!

Så nu återstår endast att visa etapp 3 exemplaren:

Stall Väggarp (Erik):

Stall Staffanstorp (6 dagar gammal bild):

Stall Ålstorp:

Änglatrumpet 2009

Posted in Änglatrumpet Competition 2009 on May 16th, 2009 by Jens

Jaha… så tycker jag det är dags att presentera nya bilder på Trumpeterna!!

Kan stallen vara vänliga och skicka in nya bilder!!

Stall Ålstorp är denna gång helt säkra på att ha ryckt ifrån de övriga fältet.

 

Änglatrumpet 2009 – Etapp 2

Posted in Änglatrumpet Competition 2009 on April 26th, 2009 by Jens

Tiden går, blommor växer! Dags för Etapp 2.

Vi saknar fortfarande bilder på bidraget från Stall Väggarp. Detta trots att att de pratat stort, och lovat att vi snart skulle få se deras bidrag. Undra om de håller på med otillåten doping. Enligt reglementet kan man bli diskvalificerad pga. om man missar etappkontrollerna? Troligt är att det kommer att hållas ett extra insatt möte i tävlingsledningen där man diskuterar om Stall Väggarp borde få reprisalier?

Här nedan presenteras Stall Ålstorp sitt bidrag till etapp 2. Sedan förra etappen har man ökat tempot kraftfullt och känner ett väldigt stort självförtroende inför etapp 2. Utan att ha sett bidraget från ledande Stall Staffanstorp så tror man sig ändå att vara ikapp, om inte tillochmed förbi.

Stall Staffanstorps bidrag:

Observera noga tändsticksasken vid krukans fot, som är tänkt som storleksreferens. Tävlingsledningen välkomnar sådana initiativ. Man kan ju lätt missta Stall Staffanstorp’s bidrag som större än Stall Ålstorp’s, eftersom Stall Staffanstorp har valt att placera sitt bidrag i en väldigt liten kruka för att ge illusionen av en  mycket större växt än vad som verkligen är fallet.

Stall Väggarp

Så äntligen kom nu Väggarps stallet med sitt bidrag. Det är tydligt att de inte sysslat med någon otilllåten doping. Stammarna ser stora och kraftiga ut, dock är bladverket lite klent. De verkar ha valt en helt annan taktik än Stall Staffanstorp som försöker rycka direkt. Förmodligen bidar de bara sin tid. Sparar på krutet. De kraftiga stammarna borgar för en snabb upphämtning när man väl kommer till utomhus-etapperna som närmar sig med storsteg.

Änglatrumpet 2009 – Etapp 1

Posted in Uncategorized, Änglatrumpet Competition 2009 on April 11th, 2009 by Jens

Så var det dags för den första visningen av årets deltagare. Dock så saknar vi bilder från deltagarna i Väggarp. Det kan vara så att de redan kastat in handuken. Enligt hemliga källor har de varit ute och spionerat på motståndarna och det kanske har skrämt upp dem. Vad vet jag?

Nedan följer Staffanstorps-deltagarnas och Ålstorp-deltagarnas bidrag till årets tävling. Som ni märker så har Staffanstorp redan satt tempot och ligger långt framför och försöker sig på ett solo-ryck. Dock vet vi alla att det är svårt att dra hela Tour-de-France utan hjälpryttare, och likadant är det i Änglatrumpet 2009. Vi får se om Staffanstorparnas satsning håller även igenom bergsetapperna. Vi har ju tidigare år sett Änglatrumpeter som i början på augusti är fulla med gula fläckar och hängiga blad.

Staffanstorps bidrag:

Ålstorps bidrag:

Änglatrumpet Competition 2009

Posted in Änglatrumpet Competition 2009 on March 19th, 2009 by Jens

Härmed förklarar jag Änglatrumpet Competition 2009 startad!

Trumpeterna är framplockade från vinterförvaringen i garaget. Skrumpna delar bortklippta. Vattnade med fin näring. Egentligen skulle man byta jorden och klippa rötterna, men vi planterade om dem så sent förra året så jag tror inte det behövs.

Så… nu morsan och syrran.. är ni redo för ÄNGLATRUMPET COMPETITION 2009?

Efter ett kraftigt nederlag förra året där jag nog får utse Syster Sofie till vinnare så är det nu dags för revansch. Jag ser redan att stumparna har massor med fina små skott. Så vi är rustade! Förbered er på förlust!!

Bild på skönheterna (eller skönhet är kanske lite att ta i):