Archive for the 'Träning' Category

Tränade!!!!

Posted in Träning on August 27th, 2008 by Jens

Jepp, jag tog mig ut och träna igår. Tog mig runt min lilla runda runt två sjöar. Sprang på lite snabbare än vanligt, i tron om att jag påverkar vaderna på ett annat sätt (mer / mindre) om jag springer med ett spänstigare steg. Jag tog mig runt. Vaderna kändes OK förutom de sista 100 meterna… då kändes det som en klump i ena vaden. Men den utvecklades inte till en kramp i varje fall. Idag har jag lite träningsvärk i vaderna, i övrigt är det bra. 

Efter joggingen var jag duktig och klippte gräset. Gräsklippare fick jobba lite denna gång. Gräset var rätt långt på en del ställen, men det var inga probs för min arbetshäst till gräsklippare. Han frustade på igenom savannen. :) Så långt och dåligt skött har inte gräset varit på hela säsongen. Men men… nu är det riktigt fint igen.

Träna och annat

Posted in Träning on August 26th, 2008 by Jens

Gahhh… måste ut och prova vaderna idag. Nu är det så längesedan jag tränade att jag har glömt när det var. Tänk om mina vader kunde hålla… det hade varit gött!

I morse var matt-läggaren hos oss. Fick kolla lite prover och han mätte rummet. Jag valde en färg som var väldigt lik den Nordsjö Nougat färg som jag kommer att ha på väggarna runt om “Ljusfacken”. Hoppas det blir bra. Det kommer i varje fall att ge ett väldigt homogent intryck. Hoppas bara att det inte blir för tråkigt.

I eftermiddag kommer man från Moogio och mäter för mörkläggningsgardinerna. Sen är nog det mesta under kontroll för bio-rummet. Det som fortfarande inte är löst är hur jag skall sätta upp projektorn – i låda eller i takfäste? Och sedan är det upphöjning av golvets vara eller icke vara.

Det lutar förmodligen att det inte blir någon upphöjning av golvet.

När det gäller takfäste så kan jag inte bestämma mig. Ett takfäste har ju fördelen att det är diskret och det tar inte volym från rummet. Dock så begränsar det heller inte ljudspridningen från projektorn som kommer att hamna i stort sätt ovanför huvudet när man sitter i soffan. Om man gör en låda kommer det mesta av ljudet att riktas framåt, men det blir en rättså stor låda pga. att den måste ta hela takbalkens höjd plus projektorns höjd eftersom projektorn måste sitta nedanför takbalken, men strax bakom balken för att kunna skjuta tillräckligt stor bild. Usch … inte lätt…

 

Vader eller inte vader…

Posted in Träning on August 7th, 2008 by Jens

Jaha, man försöker träna och komma iform. Det går sisådär kan jag berätta. Försökte springa i tisdags förra veckan. Vi var ute på vår Sverigetur och hade hamnat i Ronneby havscamping. En morgonrunda hör ju semestern till. Jag gav mig ut och sprang. Vädret var härligt och löpningen kändes kanon. Kom cirka 3 kilometer denna gången innan vaderna gav upp. Bristningar eller kramp? Det vet jag inte men det gör ganska ont. Jag tvingades gå den sista biten hem. Efter det blev det inga fler försök under Sverige-rundan.

Igår försökte jag igen. Sprang 2-sjöar-rundan. Och precis på samma ställe som förra gången, efter cirka 500 – 700 m så började vaderna klydda igen. Jag stannade direkt. Masserade vaderna lite. Sen började jag jogga igen. Sprang 500 m till och så var det samma sak igen. Och så höll det på. Dock så blev det aldrig allvarligt denna gång så idag fungerar vaderna som de skall. Kan kanske göra en motsvarande löpning i helgen. Om det fungerar får jag väl hålla på så här tills vaderna blir tillräckligt starka.

 

Träning och mål

Posted in Träning on July 23rd, 2008 by Jens

Jaha, det gick ju bra det här. Med att träna och uppfylla mål. Förra veckan skulle ju bli andra veckan i rad då jag uppfyllde mina träningsmål. Men ack så fel jag hade.

På lördagen så trodde jag fortfarande att målen skulle uppfyllas, tänkte att jag springer ett pass på lördagen och ett på söndagen. Och så hade jag ju redan sprungit ett på måndagen så då skulle ju jag nå mitt mål på tre pass. Så jag gav mig ut på lördagen, efter att ha kite:at tidigare under dagen. Sprang cirka 500 meter innan jag fick ont i vaden, efter ytterligare ett par hundra meter fick jag ont i andra vaden. Fattade ingenting. Jag sprang i 6 minuters tempo, hade vilat några dagar, borde vara i “form”. Men av någon konstig anledning fick jag kramp i båda vaderna. Och de gör ont fortfarande. Detta innebar att jag inte kunde genomföra mitt pass på söndagen.

Sen visade det sig också att jag hade ju inte tränat på måndagen, utan på söndagen i veckan tidigare, vilket ledde till att jag fick ihop ett sketet pass på hela veckan!! MISÄR är ordet!

Men idag så skall jag minsann ut. Och då borde det finnas möjlighet att få ihop mina tre pass. Skam den som ger sig!

 

Lyckades nå mitt mål

Posted in Träning on July 13th, 2008 by Jens

Idag nådde jag för första gången mitt uppsatta mål på 3 pass i veckan. Äntligen!

Igår kite:ade jag och Nellie. Hur roligt som helst. Kände att jag kom över en tröskel. Har tidigare varit rädd och haft jätterespekt för de krafter som är inblandade. Igår var vädret super för kite-surfing. Tror det blåste mellan 7 – 10 m/s. Solen strålade. Vattnet var varmt. Var ganska nervös inledningsvis efter att jag misslyckats med min första start och släpades iväg en 30 meter innan jag fick stopp på draken. Vid andra försöket gick det bättre och jag kunde ta mig ut i vattnet. Stod och tränade på att flytta draken från ena sidan till andra utan att touch:a vattnet. Såg hur Nellie bodydraggade medan jag själv stod och mesade. Det var nästa att jag gick upp utan att ha bodydraggat alls. Till sist så bestämde jag mig, inspirerad av Nellies kämpande, att köra lite bodydragg. Och det var hur kul som helst. Kände att jag vågade dra på och det var inte läskigt alls. Fick tillbaka lite självförtroende och nu är jag hur inspirerade och sugen som helst på att ge mig ut igen. Nästa gång skall jag nog försöka med bräda!

 

Tjatigt kanske…

Posted in Träning on July 10th, 2008 by Jens

Men igår fick jag äntligen lite tid över för att träna. Igår var också deadline för att kunna klara av tre pass denna vecka om man vill kunna ha en dags vila mellan varje pass. Det var gott väder och jag sprang faktiskt lite längre än vanligt. Tog mig runt alla tre sjöarna. Klockan funkade ypperligt och när jag kom  hem så synchade jag den för första gången med datorn.

Och det var över förväntan faktiskt! Hur mycket rolig statistik som helst. Man ser hur pulsen varierar över tiden, hur tempot varierar över tiden, hur många meter uppförbacke och nerförbacke (nedåtsbacke, som jossan skulle ha sagt) man samlar på sig, man får rundan uppritad på en karta och man kan klicka på olika ställen i puls / tempo diagrammet och så visar det var på kartan man befann sig. Man ser hur mycket kalorier man bränner. Och en hel massa mer statistik. Hur kul som helst.

Sån skulle du haft farsan!! Den kostar 3700 kr. Det kan du avvara!!

Efter träningspasset så kom Jörgen och hälsade på. Vi fick ett super-spontant anfall och stack till Båstad och tennisveckan. Käkade på Pepes Bodega. Dansade lite. Spanade på det vackra folket! Körde hem vid 24-tiden. Ett härligt avstick från vardagslivet!

Missade mitt mål

Posted in Träning on July 7th, 2008 by Jens

Tyvärr missade jag att nå 3 pass förra veckan. Det var tanken att jag skulle sprungit igår när vi var i Gottskär. Tänkte jag skulle jogga en runda mellan första och andra dyket. Men det var för kort tid så jag hann inte. Sköt upp det till efter andra dyket istället… nu drog detta ut på tiden och vi kände alla att vi ville komma hem. Då springer jag när jag kommer hem istället tänkte jag. När vi kom hem stod Snickar-Johannes där hemma. Han fixade med de sista grejerna i köket och hallen. Kunde ju inte lämna honom där och sticka ut och springa. Så istället blev det lite spackla, måla,  “Tömma hall” och sånt kul. Höll på till klockan 00.00.

Denna kropp är tröttare en någonsin idag! Hoppas jag orkar hålla mig vaken hela dagen.

Johannes kommer tillbaka ikväll och sätte upp fönsterbrädorna och några lister till plus att han fixar färdigt detaljerna i sovrummet. Skall bli skönt att bli klar med alla dessa detaljer som man retat sig på i allt från ett halvår till ett år.

Forerunner 405

Posted in Träning on July 3rd, 2008 by Jens

I veckan som gått har jag inhandlat en träningsklocka för att ytterligare höja motivationen att träna. När jag var yngre och tränade medeldistans så drömde man ju alltid om en pulsklocka. Det blev dock aldrig av. Sedan dess har det runnit en del vatten under broarna och teknikutvecklingen har gått framåt. Min nya pulsklocka har inbyggd GPS, pulsmätare, trådlös överföring till datorn. 

Jaha, vad skall man med detta till undrar vän av ordning? Jo, med en GPS i klockan kan man se hur långt man springer. När jag sprungit 250 meter så står det Distans: 250 meter i klockans display. Det står också att jag redan nått 100 i puls (det känns inte särskilt bra..) Det står också vilket tempo jag håller, dvs. minuter per kilometer, trots att jag bara sprungi 250 meter. Hur fräckt är inte det. Jag kan alltså redan här anpassa mitt tempo så att jag når mitt tempo mål på säg 5 minuter per kilometer. Eller så kan jag försöka nå min målpuls. Eller så kan jag tävla mot mig själv, klockan känner igen rundan jag springer och visar med två små gubbar på displayen hur jag ligger till jämfört med förra gången jag sprang rundan.

Som om ovanstående inte var nog så kan jag sedan syncha klockan med datorn och få min runda uppritad med höjdkurvor, puls, tidtagning etc. Detta går i sin tur att syncha med Google Maps eller Funbeat. Sjukt fräckt! 

I dag gjorde jag mitt 5:e 15 minuters pass. 1 till denna vecka så håller jag mitt mål. Sedan ytterliggare 3 pass i nästa vecka, sedan får vi uppgradera min mål.

Träning

Posted in Träning on July 1st, 2008 by Jens

Ni kan numera följa mina försök att komma i form på siten http://funbeat.se. Genom att trycka på länken till höger som heter “Funbeat – Träningsdagbok” så kommer ni direkt till min träningsdagbok!

Då ser ni att jag tränat 4 pass! Alltid något!

Vassegoa!

Tränade och levlade…

Posted in Träning on July 1st, 2008 by Jens

Efter helgens strapatser med fredagsöl med kollegor från jobbet till klockan 03.00 och middag med Örjan, Maria, Conny och Carina på lördagen till klockan 05.00 så var man ganska sliten i går (måndag). Orkade bara sitta och spela Wolle med Jossan – trodde jag. Efter att jag och Jossan levlat till level 22 och hon gått och lagt sig så orkade jag faktiskt att ta mig ut och köra ett träningspass. Planen är ju att ligga på 3 pass i veckan. Detta var mitt 4:e pass och vi är inne på andra veckan av träning så allt går enligt planen. Återigen blev det ett 15 minuters pass. Pumpen får jobba för det och benen blir lite trötta. Allt i enlighet med att den gamla kroppen inte får få några skador. Kan nog snart växla upp passen lite, men i alla fall 2 pass till i denna vecka får bli 15 minuters pass.