Archive for the 'Kitesurfing' Category

Kite-surfing

Posted in Kitesurfing on July 23rd, 2008 by Jens

Har efter helgens kite:ande både lördag och söndag fått blodad tand. Det börjar likna något. Det värsta rädslan har bytts mot lite större trygghet i hur man handskas med kite:n. Fortfarande har jag stor respekt och är ganska nervös när jag ger mig ut. Men det går åt rätt håll. I söndags så var det sjunde gången jag var ute och försökte. Det var 5:e gången som jag var ute på vattnet. Och jag lyckades faktiskt ta mig upp på brädan och åka några enstaka meter.

Min C-kite är lite läskig att köra med, den är väldigt direkt, den har ju inte någon super de-power vilket gör att man inte blir av med kraften helt i draken när man vill. Säkerhetslösningarna på draken är inte heller de bästa. Så eftersom jag nu känner att det här är något jag vill fortsätta med så har jag beställt en modernare drake. En bow-kite av märket North Rebel – 08 (se bild). Den är 12 m2 vilket är precis emellan min 10m2 och min 14m2. Förmodligen kommer jag aldrig mer att köra med mina C-kites, men man vet aldrig. Mina C-kites är från 2004 – 2005 och väldigt mycket har hänt på kite-fronten sedan dess. Eftersom det är en ung sport så händer det väldigt mycket för varje ny kollektion av kites.

 

En sån här har jag beställt, fast vit och grön.

Ser fram emot att få ut och testa denna nu. Jag tror att denna kommer att hjälpa mig att verkligen komma upp på brädan. Den är mycket mer förlåtande i styrningen och säkrare. Förhoppningsvis vågar jag köra draken på det sätt som krävs för att man skall kunna komma upp och åka. Så fram med lite västlig vind eller en härlig sjöbris på 6 – 7 m/s.

 

Testar

Posted in Kitesurfing on July 2nd, 2008 by Jens

Posted by mobile phone:
testar
testar att blogga från mobilen! Bilden är från gårdagens försök att kite-surfa. Det gick åt skogen. Precis när allt utrustning var färdig och man var påklädd med våtdräkt och grejer så vände vinden och det blev helt vindstilla… så jag fick inte ens upp kite:n. Nåja, skam den som ger sig. Nu är det bara att vänta på att vinden blir västlig igen.

testar